Wie zijn wij

Wie zijn wij:

 

Wij zijn Barbara Bersee en Rupert Maier. We hebben elkaar leren kennen toen we 18 jaar waren en vanaf het begin voelen we dat we onafscheidelijk zijn. Door dat we altijd samen opzoek zijn gegaan naar verdieping in ons leven zijn we op veel plekken geweest die ons bevestigden in ons idee om deze plek van rust op te gaan bouwen.

Toen we als bij toeval hoorden dat deze plek te koop stond zijn we bij het zien meteen verliefd geworden en kwamen de ideeën voor de indeling en inrichting als vanzelf opborrelen.

We zijn er nu ieder vrij moment van de dag mee bezig om onze plek daadwerkelijk nu te realiseren. Alle puzzelstukjes vallen allemaal zo mooi op hun plek dat het niet anders kan zijn dan dat onze droom en daarmee de rustplek voor anderen nu tot werkelijkheid gaat komen.

Rupert:

 

Ik ben nu 20 jaar werkzaam op de vrije school in Bergen nh voor voortgezet onderwijs als conciërge en geef de laatste drie jaar zes uur per week les in smeden.

Ik heb mijn opleiding tot smid gevolgd bij het Nederlands Gilde Kunstsmeden. Sindsdien kijk ik zoveel als mogelijk bij andere smeden en verdiep me in de geschiedenis ervan. Vooral de vraag hoe dingen gemaakt zijn en de uitdaging om ze na te maken die er uit voort komt maken deze hobby tot iets heel speciaals. Iets wat hard is toch een andere vorm kunnen geven is soms bijna iets magisch.

Ik heb de afgelopen twee jaar een grootscheepse renovatie in goede banen geleid als contactpersoon van de school naar de bouwer en onderaannemers. De school draaide door tijdens de renovatie. Ons team van conciërges moest voor de verhuizingen tussendoor zorgen en ook controleren of alles verliep zoals we met zijn allen bedacht hadden.

Tijdens mijn loopbaan heb ik veel kleine verbouwingen zelf gedaan met goed resultaat. Ik weet dus van aanpakken.

Barbara:

 

Ik heb alle tijd en mogelijkheid gehad mezelf verschillende handwerktechnieken aan te leren. De techniek die ik mij het meest eigen heb gemaakt is haken, maar ik kan ook naaldbinden, band en kaartweven, naaien en wol verven met plantaardige materialen. In breien, (naald)vilten en sprang ben ik beginner.

Drie jaar geleden heb ik een project gestart en geleid, Bergen Wol. Een kunstproject waar uiteindelijk 30 mensen aan hebben gewerkt. Het doel was om de gemeenschap duidelijk te maken hoeveel kleren zouden kosten als ze lokaal, natuurlijk, zouden worden geproduceerd, een soort aanklacht tegen de kledingindustrie. Hier is het hele project bijgehouden: www.bergenwol.jouwweb.nl.

Ook ben ik begonnen met het maken van onze eigen deodorant, tandpasta, zonnebrand en anti insect.

Ik heb veel verstand van (edel) stenen en hun helende werking. Verder ken ik veel eetbare planten en paddenstoelen en kan goed op open vuur koken.

Ik heb de opleiding goudsmeden 2 jaar gevolgd en ben nu bezig met de opleiding effectieve intuïtie, vooral om mezelf beter te leren kennen.

Ik heb altijd veel aan zelfonderzoek gedaan, maar dit is op een heel andere manier interessant.

 

 

We zitten samen in een re-enactment groep die de eerste eeuw na christus uitbeeld en zijn in de groep twee mensen uit het Friese gebied. Ik ben smid en Barbara houd zich bezig met alles op kleding gebied, van wol tot product.

Doordat we alle benodigde materialen zoals schoenen, kleding, kisten, dekens enz. enz. zelf hebben gemaakt hebben we inmiddels veel kennis van oude ambachten en willen deze in ons atelier gaan delen met iedereen die er interesse in heeft.

Door deze onderneming te starten willen we meer balans krijgen in ons leven. Zelf de touwtjes in handen kunnen nemen en een plek creëren waar we met andere mensen zo dicht mogelijk bij en zoveel mogelijk met de natuur samen kunnen leven om op die manier meer rust in het leven te krijgen.